dilluns, 14 de maig del 2012

Moció contra la privatització del Refugi de can Boi


Les cases de Can Boi varen ser cedides en herència a l'Ajuntament de Deià pel seu darrer propietari. Tot i que en un principi havia d'allotjar un centre per als nostres majors, el 2001 el consistori deianenc va cedir-ne la propietat al Consell de Mallorca, que les va rehabilitar (en el cas de la tafona, gràcies a les donacions de particulars) i hi va fer un refugi de muntanya de 32 places, en el marc de la ruta de pedra en sec. Aquest refugi dóna feina a diverses persones, entre elles 3 deianencs.

Llastimosament, hem llegit a la premsa la intenció del Consell de Mallorca de privatitzar la gestió dels refugis de can Boi i del Pont Romà, aquest darrer a Pollença. Això suposa la privatització d'un bé que era dels deianencs i que no ha de servir per a què ningú hi faci negoci.

Evidentment els dos refugis que s'estudia privatitzar són els de més rendiment econòmic, i els únics que poden atreure una empresa gràcies als possibles beneficis. El nombre de pernoctacions a can Boi fa completament viable el manteniment d'aquest refugi.

A més, aquesta privatització deixa en una situació vulnerable a tres treballadors deianencs; en principi s'ha promès ubicar-los en un altre refugi (amb les conseqüents molèsties de canvi de lloc de feina), però fins quan? En un moment en què l'administració acomiada interins i personal laboral és difícil garantir-los que mantindran el seu lloc de feina si no són imprescindibles.

Per tot això, Agrupació DEIA presentam la següent MOCIÓ

1.- L'Ajuntament de Deià rebutja la privatització de la gestió del refugi de can Boi.
2.- L'Ajuntament de Deià farà saber aquesta resolució a la Presidència del Consell de Mallorca.

Rebutjada per 4 vots en contra del PP i 3 vots a favor d'Agrupació DEIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada