dilluns, 14 de maig del 2012

Moció contra el tancament dels Hospitals Joan March i Hospital General


La comunitat Autònoma de Balears va decidir iniciar, l’any 2002, un Pla d’Atenció Sociosanitària per atendre a la cada vegada més nombrosa població amb malalties cròniques amb situació de dependència. Així mateix, s'hi van integrar els equips ja existents dedicats a l’atenció pal·liativa i de confort a malalts al final de la seva vida.

Per això, els successius Governs (de diferent signe polític) van promoure obres de reforma i adaptació de les estructures físiques dels hospitals Joan March i Hospital General cap aquestes funcions i varen potenciar l’organització de programes assistencials especialitzats i la formació d’equips humans que han adquirit, al llarg d’aquests anys, una excel·lent qualitat i el reconeixement de pacients i familiars, així com el de múltiples organitzacions sanitàries.

Amb el tancament del Joan March i el General s'estan expropiant als ciutadans d'aquest país uns serveis que just es presten en aquests hospitals: la Unitat de cures pal·liatives; la Unitat d'atenció a malalts majors amb múltiples patologies cròniques; la Unitat d’ortogeriatria; la Unitat d’atenció als malalts amb accidents cerebrals vasculars; la Unitat d’atenció a la malaltia respiratòria crònica avançada i programa de rehabilitació pulmonar; la Unitat d’atenció a les patologies relacionades amb l’alcohol. Els hospitals on es volen traslladar els malalts no reuneixen les condicions físiques per aquests propòsits

Tots coneixem persones que han estat pacients en aquests hospitals i som testimonis del magnífic servei que s'hi presta.

Per tot això, Agrupació DEIA presentam la següent MOCIÓ

1.- El Ple de l'Ajuntament de Deià insta al Govern de les Illes Balears a rectificar de manera immediata la seva decisió respecte al tancament dels hospitals Joan March i General.

Rebutjada per quatre vots en contra del PP i tres a favor d'Agrupació DEIA

2.- El Ple de l'Ajuntament de Deià expressa la seva gratitud i reconeixement a tot el personal dels dos hospitals per la seva professionalitat i esforços que hi han realitzat durant tots aquests anys i els que hi seguiran realitzant en el futur.

Aprovada per unanimitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada