divendres, 8 de març del 2013

MOCIÓ PEL DIA DE LA DONA


Davant  la commemoració d’un nou 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Agrupació DEIA vol proposar al Ple de l'Ajuntament de Deià que s'aprovi la següent

DECLARACIÓ

L'Ajuntament de Deià vol manifestar el seu compromís per la igualtat d’oportunitats i la no discriminació de les dones.



En aquests moments de crisi, totes les administracions i col·lectius ens hem d'implicar més que Mai per continuar avançant cap a la igualtat, sense deixar que s'emprin excuses per a seguir reproduint discriminacions. Cal considerar tota la dimensió de la situació de les dones en el món del treball, on les desigualtats de gènere persisteixen.

L'Ajuntament de Deià denuncia que la crisi ha  aprofundit  les  situacions  ja existents de desigualtat estructural que ja patien les dones en el mercat  de  treball  i  que  està  marcada  per:  la desigualtat per mor de la segregació del mercat laboral, la precarització dels sectors més feminitzats, la penalització de la maternitat a l’hora d’accedir i mantenir-se en el mercat de treball, la discriminació de les dones en l’accés a la formació contínua, la diferència dels salaris entre homes i dones per a treballs del mateix valor, la feminització del treball parcial i les polítiques de permisos, que assumeixen que la conciliació de la vida laboral, personal i familiar, és una qüestió de dones.

Hem de considerar també les desigualtats entre les dones, degudes a la condició social i econòmica: les treballadores  que  fan  feines  informals  i  les treballadores de la llar, les autònomes, que encara no tenen dret a l’atur. Situacions com aquestes i moltes altres fan que la pobresa tingui rostre de dona i, per això, seguim lluitant per la millora de la protecció social per a totes les persones treballadores.

L'Ajuntament de Deià sosté que cal que continuem desenvolupant les mesures i els plans d’igualtat, fent especial èmfasi en l’accés a l’ocupació, la promoció, la desigualtat retributiva, la conciliació, l’assetjament sexual i per raó de sexe, entre altres, així com mesures directes contingudes a la Llei d’igualtat.

L'Ajuntament de Deià valora que el context econòmic  advers  en  què  ens  trobem  no  ens  ha d’aturar, sinó tot al contrari, hem de lluitar més que mai per continuar endavant amb les reivindicacions per  a  la  igualtat.  La  crisi  pot  representar  una oportunitat tant per als homes com per a les dones per  avançar  cap  a  un  nou  model  productiu  més inclusiu  i  aprofitar  el  canvi  per  a  incorporar una perspectiva de gènere que ens permeti arribar a la igualtat efectiva en tots els àmbits.

Finalment l'Ajuntament de Deià se solidaritza especialment amb totes les dones víctimes de la violència arreu del món.



S'aprova per unanimitat com a declaració institucional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada