dimecres, 4 de maig del 2016

MOCIÓ SOBRE LA REGULACIÓ DEL PAS DE CICLISTES I AUTOBUSOS PER LA CARRETERA MA-10 ENTRE VALLDEMOSSA I SÓLLER


Els mesos de primavera, estiu i tardor la nostra illa reb la visita de milions de turistes.

El turisme, principal motor econòmic del país, genera desenes de milers de lloc de feina de forma directa, i encara més de forma indirecta. És, per tant, un sector que necessita ser cuidat i garantir-li unes infraestructures adequades per a poder visitar en condicions el nostre territori, de la mateixa manera que els residents tenim dret a viure-hi d'una forma còmoda.

La MA-10 és una carretera estreta i amb moltes corbes; això fa que l'allau de cicloturistes i autobusos de març a novembre, aproximadament, hi dificulti el trànsit, posant-los a ells en perill i a la gent que hi circula amb els seus cotxes. En el seu pas pel nucli urbà de Deià, així com a altres punts conflictius -sobretot entre Son Marroig i Sóller-, la trobada d'autobusos en sentits oposats causen embotellaments difícils de solucionar.

No consideram que s'hagi de prohibir els cicloturistes, ans al contrari, ja que ajuden a l'economia local; simplement demanam, que per la seva pròpia seguretat- es reguli el seu pas mentre es va condicionant la carretera per a la seva més còmoda circulació.

Per tot això proposam la següent moció:

  1. El Ple de l'Ajuntament de Deià demana al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears que reguli el pas de cicloturistes i d'autobusos per la MA-10 entre Valldemossa i Deià, mentre no s'adeqüï aquesta carretera per a poder suportar el trànsit que actualment hi circula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada