diumenge, 8 de març del 2015

Adhesió a la Cooperativa de producció i consum d’energies renovables “Somenergia S.L.”, en línia amb el compromís adquirit pel pacte de batles de promoure la reducció d’emissions de CO2.

Els successius Informes del Pannell Intergovernamental d’experts sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides, no poden ser més explícits i afirmen que l’escalfament del sistema climàtic és inequívoc, com evidencien els augments observats de la temperatura dels oceans, el desglaç generalitzat de les glaceres, l’augment mundial del nivell de la mar, la disminució de les platges i els creixents desplaçaments de població per catàstrofes “naturals”.

El diagnòstic del problema s’associa al model de consum energètic clarament insostenible, basat en l’abús de combustibles fòssils i l’emissió de gasos amb capacitat per a modificar els vectors ambientals.

Conscients d'això, molts municipis com el de Deià han portat endavant iniciatives en els darrers anys per promoure i reduir el consum energètic, fer-ne un ús més eficient i reduir al màxim les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Molts ajuntaments han signat compromisos públics i han realitzat plans energètics locals per poder iniciar les accions necessàries per tal d’assolir aquests objectius. Un exemple és el Pacte dels Batles per l’energia sostenible que estableix un compromís de reducció d’emissions del 20% i de consum del 20% d’energia renovable pel 2020, i que va ser signat per 5.780 municipis d’Europa, 26 d’ells a Mallorca.

La consciència i el compromís social i ambiental en les Administracions Públiques han de ser elements fonamentals i transversals en les decisions polítiques; per això, en la mesura que puguem, cal apostar per promoure projectes empresarials o cooperatius, compromesos amb el bé comú i l’interès general i deslligar-nos progressivament de les empreses amb escassa o nul·la consciència social i ambiental o que mantenen pràctiques comercials i polítiques èticament qüestionables aquí o en qualsevol racó del món.

La Cooperativa “SOM ENERGIA S.L.” és una comercialitzadora d’energia independent, sense ànim de lucre i compromesa a impulsar un model energètic 100% renovable. Les seves principals activitats són la comercialització i la producció d’energia d’origen renovable.

La cooperativa “SOM ENERGIA S.L.”, compra, gestiona i factura l’electricitat que usen els seus socis i sòcies, com a comercialitzadora d’electricitat verda, segons els certificats de garantia d’origen (CNMC).

La cooperativa “SOM ENERGIA S.L.” produeix energia elèctrica en instal·lacions de generació a partir de fonts renovables (sol, vent, biogàs, biomassa, etc.), finançades amb aportacions econòmiques voluntàries dels socis i està al servei d’aquests de manera eficient, transparent i responsable.

Per tot això, es proposa al Ple Municipal l’aprovació dels següents

ACORDS

1.- L'Ajuntament de Deià farà una aportació de 100 euros al Capital Social de la Cooperativa Som Energia S.L. Per poder formar part d’un moviment social de transformació del model energètic.

2.- L’Ajuntament de Deià participarà com a soci i en la mesura de les seves possibilitats, en les assemblees que convoqui la Cooperativa Som Energia S.L.

3.- L’Ajuntament de Deià realitzarà les gestions necessàries per tal de contractar progressivament en els edificis o instal·lacions municipals el subministrament d’electricitat 100% renovable.


4.- L’Ajuntament de Deià farà públic aquest acord per donar-ho a conèixer i contribuir d’aquesta manera a la promoció del consum d’electricitat d’origen renovable.

El PP demana modificar els punts 1 i 2 perquè comencin "L'Ajuntament de Deià estudiarà fer/participar". S'accepta l'esmena i s'aprova per unanimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada