dilluns, 4 de novembre del 2013

MOCIÓ SOBRE LES BONIFICACIONS EN L'IBI

El valor cadastral de moltes cases del nostre poble és desorbitat, fruit d'un model econòmic basat en l'especulació urbanística.

Així, des del 2003, l'IBI que paguen alguns dels nostres veïns pel seu domicili s'ha incrementat en un 364'8%, malgrat la contínua davallada del gravamen que l'Ajuntament hi aplica (que ja es situa en 0'4, el seu mínim legal). El salari mitjà brut a Espanya en aquest període només s'ha incrementat prop d'un 10%, amb una pèrdua de valor adquisitiu d'un 2'3%. Queda clar que això dificulta que els treballadors deianencs i les treballadores deianenques visquin al seu propi poble.

L'Ajuntament de Deià està considerablement sanejat, però tanmateix no li està permès decidir lliurement sobre els seus tributs.

L'article 74 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, estipula un seguit de bonificacions potestatives per als ajuntaments, deixant-ne moltes possibles de banda.

Entenem que amb aquestes altres bonificacions es podria compensar els alts IBIs que alguns dels nostres ciutadans han de pagar, tenint en compte criteris de progressivitat.

A més, que els ajuntaments poguéssim decidir un major nombre de bonificacions augmentaria l'autonomia local, cosa clarament justificada per als ens sanejats.

Per tot això presentam la següent MOCIÓ

1.- L'Ajuntament de Deià demana al Congrés de Diputats i al Senat que reformi l'article 74 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, per permetre que els ajuntaments puguem, a través de les nostres ordenances fiscals, bonificar lliurement l'IBI, per exemple atenent criteris com: únic domicili, nivell de renda, etc.

2.- Es farà trasllat d'aquest acord als grups polítics del Congrés de Diputats i del Senat.

S'aprova per unanimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada