dilluns, 4 de novembre del 2013

MOCIÓ CONTRA LA DISCRIMINACIÓ DEL COL·LECTIU LGTB A RÚSSIA


Mitjançant una llei a Rússia s’ha aprovat una llei que prohibeix la “propaganda” a favor de la difusió de les “ relacions sexuals no tradicionals”. Això a la pràctica es tradueix en una prohibició de qualsevol manifestació a favor de la llibertat afectivo-sexual, a la expressió pública de defensa dels drets de les persones LGTB , i a considerar les relacions sexuals com a negatives i objecte de persecució.

L’anunci de l’aprovació d’aquesta llei a Rússia ha facilitat, com era fàcil de preveure, un clima homòfob a Rússia. Són molts els episodis de persecució a les persones homosexuals, especialment els gais. Grups antidemocràtics es dediquen a torturar a adolescents i joves homosexuals i a penjar els seus actes violents a les xarxes socials. Les ONG denuncien, que tot i que les persones agressores són clarament identificables, no s’ha iniciat cap procediment policial per a la seva detenció i posterior judici per agressió. Agressions que en alguns casos han provocat la mort de la víctima.

Per tot això presentam la següent MOCIÓ

1.- L'Ajuntament de Deià rebutja la persecució de les persones homosexuals a Rússia i a qualsevol lloc.

2.- L'Ajuntament de Deià insta el Govern de l’Estat Espanyol que a totes les relacions internacionals que mantengui amb el Govern de Rússia condemni aquets fets i es manifesti de manera clara i contundent en aquest sentit expressant que anar contra les persones homosexuals és clarament una violació dels drets humans. Per tant, instam que així ho manifesti a l’Ambaixada Russa.

3.- L'Ajuntament de Deià insta el Govern de l’estat Espanyol que faciliti qualsevol petició d’asil de persones perseguides per la seva pràctica sexual.

4.- L'Ajuntament de Deià insta el Govern de les Illes Balears que la properes fires de promoció turística a Rússia quedi molt clar que les persones LGTB són benvingudes a les nostres Illes.

Aprovada per unanimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada