diumenge, 3 de novembre del 2013

MOCIÓ SOBRE EL TÚNEL DE SÓLLER

A dia d’avui, el Túnel de Sóller és l’única carretera de peatge directe de les Illes Balears, a més d’ésser el segon peatge més car de l’Estat Espanyol i un dels més insegurs d’Europa.

Els nostres veïns de Sóller, Fornalutx i Escorca gaudeixen d'una subvenció que a nosaltres se'ns ha negat des del 1997, ja fa 16 anys. Deià té nombrosos llaços familiars i econòmics amb Sóller, que sens dubte és la nostra capital comarcal natural (hi ha el nostre institut, el nostre centre de salut, etc.). Molts dels que viuen al nostre poble tenen el seu lloc de feina o origen a la Vall, per la qual cosa s'han de desplaçar diàriament a Sóller i des d'allà a Palma o altres punts de Mallorca; gran part d'aquesta gent opta per empadronar-se a Sóller per així poder-hi matricular els seus vehicles i tenir la subvenció. D’aquesta manera els nostres impostos paren a les arques municipals solleriques, en detriment dels dret dels ciutadans de Deià, i això es tradueix en menys capacitat d’inversió en sanitat, serveis socials, educació i altres serveis públics.

No estam disposats a esperar fins a l’any 2022, any en que finalitza la concessió, al considerar que ja està més que sufragada. No podem consentir que circulant per Mallorca hi hagi ciutadans de diferents categories, ciutadans que gaudeixen d’importants infraestructures sense cap sobrecost, i altres que per anar al poble veí o sortir del propi es vegin obligats a pagar peatge. Reclamam, com a solució única i igualitària, la rescissió de la concessió del servei: el rescat de la concessió. L'excusa no pot ser la crisi: no es pot dir que no hi ha doblers per a rescatar la concessió del Túnel de Sóller mentre sí que hi ha milers de milions d’euros per a rescatar a les entitats bancàries o per fer carreteres per tota la Península.

Per tot això presentam la següent MOCIÓ

1.- L'Ajuntament de Deià demana al Govern de les Illes Balears i al Consell de Mallorca que facin els tràmits pertinents per a rescatar la concessió del Túnel de Sóller, que ja considera amortitzada.

2.- Mentre no es rescati la concessió del Túnel de Sóller, l'Ajuntament de Deià demana al Govern de les Illes Balears que els seus ciutadans gaudeixin de la mateixa subvenció que els empadronats a Sóller, Fornalutx i Escorca.


El primer punt és rebutjat per quatre vots en contra (PP) i dos a favor (Agrupació DEIA); el segon s'aprova per unanimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada