dimarts, 8 de gener del 2013

PRECS I PREGUNTES GENER 2013


Al Catàleg d'Arbres Singulars de la Conselleria de Medi Ambient només hi ha un arbre de Deià (el Pi de sa Pedrissa); tot i que la legislació preveu que els ajuntaments puguin protegir flora singular a través del seu Catàleg de Patrimoni (a l'article 47 del PTM diu clarament que una de les categories dels catàlegs serà "béns d'interès paisatgístic i ambiental", entre els quals esmenta: l'orografia, la hidrografia, la flora i la fauna) l'Ajuntament de Deià no hi ha inclòs cap arbre singular Pregam que es creï una espai participatiu per a què la gent pugui proposar-hi els arbres que considerin d'especial interès per a què figurin al nostre catàleg de Patrimoni (ex. arbres de pisos, garrover de sa Por, alzines de son Bujosa, garrover de la carretera, pins pinyoners...).


El batle respon que ho estudiaran de cara al proper ple ordinari.

Tornam a insistir en l'estat dels camins públics del nostre municipi, alguns dels quals estan en un estat deplorable: camí dels Ribassos, camí de la Font de sa Senyora, camí de son Bujosa, camí de son Bauçà a sa Pedrissa, camí de sa Cala a es Canyeret, camí de son Rul·lan per can Borràs... En alguns els vianants corren fins i tot perill, així que pregam que des de l'Ajuntament ho arregli -directament o pressionant altres administracions-.

En prenen nota.

Tornam a insistir en l'estat del pont de can Bi, cada dia pitjor. Demanam que s'hi emprenguin ja unes serioses obres de restauració.

El batle diu que tècnics del Consell varen assegurar que no corria perill, i que esperaven a tenir gent disponible per restaurar-lo.

El passat 14 de maig aquest ple va aprovar estudiar la compra d'una trituradora de matèria orgànica; se n'han mirat diferents models?

En Javi diu que n'ha mirat i resulten molt cars, d'uns 4.000€. 

Nosaltres insistim que molta gent ho demana.

Els refrescadors són un element de gran valor etnològic del nostre poble, i alguns ofereixen un estat lamentable (per exemple, els de son Coll o Llucalcari). Demanam que se'ls adecenti i s'hi situï una placa explicant què eren i per a què servien.

En prenen nota.

Fa uns vint dies la font Ufana estava mig derruïda, s'ha fet res per arreglar-la? Pregam que s'adecenti el lloc.

En prenen nota.

Les escales de can Renou són públiques? Idò pregam que s'il·luminin correctament, perquè sinó qualque vespre hi haurà un denou.

El batle diu que hi ha altres maneres d'arribar a can Renou, que és una escala i que s'arreglarà i s'il·luminarà si hi ha pressupost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada