dimarts, 8 de gener del 2013

MOCIÓ PER LA DIFUSIÓ I LA PROMOCIÓ DE LA LLENGUA I LA CULTURA


El passat 7 de desembre el Consell de Govern va acordar la separació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l'Institut Ramon Llull, consorci integrat inicialment per la Generalitat de Catalunya i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. L' Institut Ramon Llull forma part de la Fundació Ramon Llull, fundació constituïda pel Govern d'Andorra, l'Institut Ramon Llull, el Consell General dels Pirineus Orientals, l'Alguer i la Xarxa de ciutats valencianes.

Aquest consorci és una eina de projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s’hi expressa en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d’expressió. Els objectius fonamentalment era la promoció de l’ensenyament del català, la seva difusió a l’exterior, el coneixement de la literatura que s’expressa en llengua catalana, la difusió del pensament, l'art, l’assaig i la investigació a l’exterior, a més de la promoció de les relacions, els projectes i les iniciatives conjuntes amb institucions i organismes de projecció de la cultura, de dins o fora del domini lingüístic.

Al municipi de Deià tenim nombrosos creadors que es podrien beneficiar d'aquesta tasca de difusió, des d'escriptors com Joan Mas, Josep Maria Llompart o Francisca Sunyer a pintors com Miquel Oliver, en Sebastià Junyer, en Sanjuan o en Gelabert, passant per investigadors com William Waldren o els actors de Es Seregall, a més de tots els joves amb iniciatives musicals, literàries... 

Per tot això presentam la següent

MOCIÓ

Primer.- L'Ajuntament de Deià insta el Govern de les Illes Balears a no abandonar l’Institut Ramon Llull i reforçar-lo com autèntic instrument de projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura.

Segon.- L'Ajuntament de Deià sol·licita formar part de la xarxa de municipis adherits a l’Institut Ramon Llull.

Tercer.- L'Ajuntament de Deià transmetrà aquests acords al Govern de les Illes Balears i a l'Institut Ramon Llull.

Rebutjada per quatre vots en contra (PP) i tres vots a favor (Agrupació DEIA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada