dimarts, 26 de gener del 2016

Precs i preguntes ple 3 de juliol de 2015

  • Començam fent una revisió de les festes de Sant Joan 2015, de cara a millorar les de l'any vinent:
  1. Trobam necessari la creació d'una Comissió de festes, perquè la gent pugui participar en la preparació de les festes.
  2. Seria bo aconseguir una major varietat d'actes; cada any es fan els mateixos actes i són molt repetitives.
  3. A la carrera de la Natura no va participar gent de Deià. La Batlessa va intervenir per explicar que aquesta carrera l'organitza el Consell i que podien participar tots els nens de 0 a 16 anys.
  4. Alguns pares se'ns varen queixar perquè a la festa de l'aigua faltaven socorristes a la zona de les piscines. La batlessa diu que hi havia un socorrista per a cadascuna.
  5. Consideram que s'ha de potenciar que els adults es vesteixin de pagès el dia de Sant Joan, ja que cada any hi ha menys participació en aquest sentit. Proposam donar un obsequi als que vagin vestits d'aquesta forma, com a forma d'incentivar a la gent.
  6. Al programa s'ha de d'explicar millor localització dels diferents actes, ja que en qualque cas hi havia gent que no sabia on eren.
  7. Estaria bé incloure el ball mallorquí com a acte de les festes i fomentar aquest ball entre la gent jove la resta de l'any, fent cursos, classes, etc.
  8. Finalment proposam que les festes no coincideixin amb el final de curs dels joves: que dia 24 sigui l'acte central i no el final. La batlessa diu que és complicat perquè coincidiria amb festes de altres municipis.
  • Demanam  informació sobre l'escoleta d'estiu i la seva política de contractació.
  • Demanam informació sobre liquidacions de l'IBI pendents 2010-2014 que s'han cobrat ara a molta gent, i demanen assessorament.
  • A l'última gravació que es va realitzar en la Cala va haver-hi moltes queixes perquè no es va avisar a la gent i van arribar fins i tot a tancar l'accés. La batlessa explica que l'empresa va demanar permís a l'Ajuntament per gravar i se li va concedir, reiterant-los que en cap cas podien tancar l'accés ni l'aparcament, cosa que van desobeir. La batlessa també va rebre queixes de la gent i s'encarregarà de parlar amb l'empresa i donada la seva mala actuació, si tornen a demanar a permís per gravar a Deià se'ls denegarà.
  • Ens queixam per l'herbicida emprat pel Consell a les carreteres de Deià. L´equip de govern diu que ja han demanat explicacions.
  • Demanam a què es deuen les interrupcions i les suspensions del subministrament d'aigua domiciliària. La batlessa respon que no hi ha aigua en les fonts a causa de l'escassetat de pluges durant el període estival i no queda més remei que adoptar aquestes mesures per estalviar en la compra d'aigua.
  • Demanam  que es facin llevar els cartells del Camí la Torre de la Pedrissa. La Batlessa respòn que s´ha denunciat al Seprona.
  • Demanam  que es posin els horaris d'autobús a l'aturada de can Quet.
  • Aclarim  que la bandera de l'orgull gai que es va penjar en la façana és un regal per a l'Ajuntament.
  • Finalment, en Lluís explica que tindrà dedicació exclusiva en el Consell de Mallorca i que, per això, vol renunciar a les dietes que li corresponen com a regidor de l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada