dimarts, 26 de gener del 2016

Precs i preguntes al ple del 6 de novembre de 2015

1- Opinam que cal una revisió a fons de les nostres NNSS, que malgrat els canvis puntuals i les adaptacions a normes superiors ja tenen una antiguitat considerable. Trobam que es podria aprofitar aquesta revisió a fons per fer un PGOU, molt més adequat als temps i normatives actuals, i trobam que s'hauria de fer a través del diàleg amb l'oposició i la ciutadania.

Acullen la idea positivament i responen que ho tendran en compte.

2- Volem demanar com pensa solucionar el consistori la gestió de la recollida selectiva. Al maig de 2016 acaba el conveni amb el Consell i no es renovarà. Per tant, el Consell deixarà de prestar el servei i haurà d'assumir-ho l'ajuntament.

La Batlessa respon que han demanat pressupost a Sóller Recicla, i que hi haurà un any de transició perquè ara no sabem exactament quina quantitat generam a Deià ja que fins ara la recollida es feia conjuntament amb altres municipis i és molt difícil obtenir les dades reals.

3- Demanam que a través de la pàgina web municipal i de les xarxes es doni informació sobre les possibilitats de col·laborar amb els refugiats.

Diuen que estan pendents de rebre indicacions per part del Consell.

4- Informam que vàrem fer una reunió sobre els problemes de trànsit a Deià i que tenim una sèrie de suggeriments que posar sobre la taula (i que ja han pogut veure al nostre facebook), però que allò vertaderament interessant seria obrir un procés participatiu i debatre-ho conjuntament tots els agents implicats. Ja apuntam: 
AVINGUDA ARXIDUC LLUÍS SALVADOR
- Posar semàfors els mesos d'estiu (millor amb sensors que detectin el pas d'un autobús/camió que amb un temps preestablert, possibilitat a estudiar).
- Establir una hora màxima per a la càrrega i descàrrega, per exemple fins les 10:00 o les 11:00.
- Mirar que els autobusos de línia que vénen de Sóller i de Valldemossa no es creuin a Deià.
- No deixar aparcar davant sa Fàbrica i el BBVA, sobretot durant el dia.
- Fer unes places d'aparcament on hi càpiguen els cotxes grans, que si no envaeixen la carretera.
- Estudiar la possibilitat de limitar els busos grans que passen per aquest tram de carretera.
- Que a l'aparcament de davant son Canals les places siguin en oblic, no en perpendicular a la carretera, la qual cosa hi facilitaria l'aparcament.
PERTOT
- Vigilar que es compleixi la normativa a les zones verda i blava.
- Llevar les targetes verdes eventuals i per places hoteleres.
ES CLOT
- Marcar les places vertaderament disponibles davant la bassa de can Bi i impedir que s'hi aparqui on dificulta el pas.
SA CALA
- Establir un sistema de recompte de places similar al que existeix als aparcaments públics de pagament, que indiquen quan ja no n'hi ha de disponibles.

Diuen que hi estan oberts.

5- Demanam que es faci una campanya informativa sobre el vot a la web i a les xarxes socials municipals, incloent dates de vot per correu, etcétera.

Diuen que d'acord.

6- Deim que gravar els plens és un avanç i ens congratulam d'haver-ho aconseguit, però que si tanmateix no es pengen o se'ns dóna còpia de poc serveix, i que també durem una càmara nostra per reforçar els dèficits d'aquesta.


Diuen que ho arreglaran i confien que a la pròxima vagi bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada