dimarts, 9 de setembre del 2014

RESTAURAR ELS TERRENYS DE LLUCALCARI COSTARÀ 445.000€ MÉS A L'AJUNTAMENT DE DEIÀ

El jutjat considera que la restauració dels terrenys on s'ubicaven els xalets il·legals no està ben feta i obliga al consistori a noves obres. Agrupació DEIA demana una comissió d'investigació
L'Ajuntament de Deià ha aprovat una modificació pressupostària de 445.000€ per fer front a un nou mandat judicial que té a veure amb la restitució dels terrenys i l'eliminació del camí. Aquests 445.000€ s'haurien d'afegir als més de 700.000€ que ja duen gastades les administracions en l'esbucament dels xalets il·legals i en la primera restauració dels terrenys.
El grup de l'oposició va votar en contra d'aquesta modificació pressupostària. Segons el seu portaveu, Lluís Apesteguia, “nosaltres estam d'acord en acatar les sentències judicials, però no podem ni volem col·laborar en aquest procés mentre l'equip de govern no ens asseguri que es reclamaran els doblers als culpables polítics i tècnics de les llicències il·legals dels xalets; el poble no pot pagar els negocis d'uns pocs”.
En el mateix ple, Agrupació DEIA va presentar una moció demanant la creació d'una Comissió d'Investigació que determinàs el sobrecost i la culpabilitat d'aquestes noves obres. “No pot ser que gastàssim una doblerada en la primera restitució dels terrenys, ara un jutge digui que no es va fer bé, això costi milers d'euros extra als ciutadans i ningú n'assumeixi la responsabilitat”, ha afirmat Apesteguia, per qui aquesta comissió seria “obligatòria en qualsevol democràcia avançada”. L'oposició critica que l'equip de govern espolci les culpes cap a l'Agència de Disciplina Urbanística o el mateix jutge, o que negui el sobrecost quan ja abans de començar les obres hi ha decrets de batlia per valor de 22.923,45€ relacionats amb l'acompliment del nou mandat judicial (medició digital, topografia, projecte i estudi de seguretat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada