divendres, 27 de setembre del 2013

Precs i preguntes del 6 de setembre de 2013

Hem llegit un comunicat del PP signat pel Batle en què s'afirma que hi ha "piscines de dubtosa legalitat urbanística" a Deià. A quines es refereix?

Na Magdalena ens contesta que si tenim qualque dubte ho hauríem de cercar nosaltres.

Li contestam que quan nosaltres sospitam d'una il·legalitat, ho cercam, que va ser el batle qui va dir que en tenia i qui les hauria de comprovar, sobretot essent el màxim responsable d'urbanisme del nostre municipi.

El batle respon que ell té molts dubtes, però que espera a què s'acabi la revisió del catastre per comprovar què hi ha construït i poder mirar si és legal o no.

Li responem que sort que no governa Manhattan, perquè a Deià no es necessita un funcionari per veure què hi ha construït, basta mirar-ho des del cementiri. Ens disgusta veure que el batle, que és qui hauria de vetllar pel compliment de l'urbanisme al nostre poble,  enlloc d'investigar els dubtes que li sorgeixen, se'n fuma un puro. 

Quina avaluació fa el govern municipal dels semàfors de l'avinguda Arxiduc Lluís Salvador?

Responen que positiva, però només com a solució de temporada.

Trobam que el poble s'aprofita poc d'un espai públic com és can Alluny. Demanam que aquest ple elevi al patronat un reglament d'ús.

Responen que ho faran.

Volem donar l'enhorabona al govern municipal per la restauració d'un dels escars de sa Cala, per la que tant hem lluitat. Per l'any que ve i els pròxims escars creu el govern municipal que podríem comptar amb ajudes de tipus FEDER o semblants?

Ens agraeixen l'enhorabona i diuen que si es pot s'optarà a aquestes ajudes, però que cal acabar el procés per a que l'Ajuntament sigui el concessionari dels escars, que va bé però és lent.

Responem que aniria bé que es tenguessin fets els projectes de restauració per a poder demanar les ajudes just quan s'obtengui la concessió.

En prenen nota.

Com està el tema de la passarel·la?

Enguany no hi ha hagut POS, però el projecte no s'aparca.

Quines mesures es tenen pensades per a fomentar la participació ciutadana d'aquí a finals de legislatura?

Responen que donar suport a l'associacionisme. 

Els contestam que amb això hi estam molt d'acord, però que ens referíem a la creació de fòrums on trobar-nos tots plegats per parlar i decidir conjuntament sobre els temes que afecten al poble.

Responen que tanmateix mai hi va ningú.

Contestam que s'hi ha d'insistir, perquè millora la democràcia.

S'ha firmat un conveni per a la cessió de les pistes de tennis al Club de Tennis de Deià? O hi ha algun reglament d'ús de les pistes esportives?

Responen que encara no, que estan pendents que el Club de Tennis es constitueixi legalment.

Quin cost té comptar amb policies locals d'altres municipis? Ho assumeix l'ajuntament demandant?

Responen que ho assumeix l'ajuntament demandant i ens ensenyen una factura.

En el camí dels Ribassos la reixa acaba abans del penya-segat; demanam que s'allargui el que falta (uns 50m) per a evitar perills.

Responen que ho faran.

Dia 27 vàrem demanar al twitter de l'Ajuntament si se sabia què era una preocupant sabonera que hi havia al torrent devers les passadores. Se sap?

Responen que creuen que és normal amb les primeres pluges, però que en varen prendre mostres i les varen dur a analitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada