dissabte, 4 d’agost del 2012

MOCIÓ COMISSIÓ PARTICIPACIÓ

La participació ciutadana és el repte democràtic del segle XXI. Ja no basta que la gent voti cada 4 anys, cal involucrar-la més en la presa de decisions i en l'execució de les tasques.

És cert que el camí és difícil, i que tots els actors (ciutadans, associacions, partits, institucions) ens hem de convèncer i avesar a un nou sistema. Aquest camí tendrà victòries i fracassos, però si ho prenem com un repte de tots, si ho prenem com una prioritat, avançarem.

Aquesta participació ha d'estar reglada, per a què no depengui del tarannà del governant de torn; només així esdevindrà un dret inalienable a la ciutadania. En els municipis, la normativa adient és la d'una ordenança específica.

Com a grup municipal haguéssim pogut elevar a aquest ple una proposta, però creim que un tema com aquest no ha de ser partidista.

Per això presentam la següent MOCIÓ

1.- L’Ajuntament crearà una Comissió Temporal per a la redacció d'una Ordenança de Participació.

2.- Aquesta Comissió estarà presidida pel Batlle o el regidor en qui ho delegui (de forma ordinària, qui ostenti les competències de participació) i estarà oberta als partits, associacions i ciutadans de Deià. Es farà una oportuna difusió de cadascuna de les seves reunions.

3.- Aquesta Comissió presentarà una proposta al ple ordinari del mes de novembre.

Rebutjada amb 4 vots en contra (PP) i 2 a favor (Agrupació DEIA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada