diumenge, 22 de gener del 2012

Precs i preguntes del Ple Ordinari de dia 13 de gener



  • A les escales que van des de sa Font Fresca cap al Racó hi ha molt de verdet i hi ha perill seriós de llenegar. Pregam s'hi posi solució.
    Ens informen que s'ha tractat amb un líquid especial.

  • Ja s'ha posat el reixat nou a les escales de sa Font Fresca?
    No, ha bastat desembossar la síquia.

  • Ja que començam un nou any, volem tornar a demanar que els plens es facin el capvespre, per tal que les deianenques i els deianencs que fan feina hi puguin assistir.
    Sense resposta.

  • Si això no és fa, i en un exercici de transparència, demanam que l'Ajuntament gravi i pengi els plens a internet, per a què els ciutadans puguin veure què feim els seus representants. Si no ho considerau oportú, sol·licitam permís per gravar-los nosaltres mateixos.
    Sense resposta.
  • En el Ple de dia 4 de novembre es va aprovar la següent moció “L'Ajuntament disposarà suros a diversos punts del poble per a què entitats, veïnats i ell mateix puguin penjar-hi cartells de les diferents activitats que es duen a terme a Deià”. Què s'ha fet en aquest sentit?
    No s'ha fet res, però diuen que ho tenen present.

  • Com que hi ha hagut canvi de Delegat del Govern, trobam que seria adient que se li demanàs una reunió pel tema dels escars de sa Cala, a veure si és més resolutiu que el seu predecessor. Estaria bé, per tal de reflectir la unió que hi ha en aquest punt, que hi acudíssim regidors de tots els grups municipals.
    El batle diu que millor esperar a què nomenin el Director General de Costes. Hi estam d'acord, i demanam que llavors ho facin.

  • Els nostres carrers estan plens d'excrements de ca; demanam a l'Ajuntament que faci més per conscienciar els propietaris o, que si cal, passi a una fase sancionadora.
    Diuen que ho tornaran a fer.

  • Hem rebut un llistat de registres oficials de la Comunitat Autònoma i hem vist que Deià és dels pocs municipis on no es pot registrar un document dirigit al Govern. És això així? En tal cas, i per tal de donar el màxim de comoditats als nostres ciutadans, esperam que s'hi posi solució.
    Na Magdalena López diu que hi ha moltes coses que es poden registrar a Deià, i que si no se'n poden registrar més és per manca de personal. Contestam que hi ha pobles de tamany similar on l'Ajuntament sí fa de registre general. El Batle contesta que no depèn del tamany sinó de complir uns requisits.

  • La Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, diu en el seu article 75.3 que els regidors que no tenguin dedicació exclusiva o parcial són els únics que poden percebre assistències per la presència al Plenari i a les Comissions de què formin part. Aquestes retribucions són per l'assistència efectiva -és a dir, si no s'hi assisteix, no es cobra-, que ha de certificar el secretari de la sessió, i les quantitats no poden ser fixes ni periòdiques. D'aquesta manera, està clar que l'acord de principi de legislatura, aprovat amb els vots a favor del Partit Popular, van contra l'esperit de la Llei, ja que fixen unes quantitats fixes i periòdiques per als regidors que no tenim dedicació exclusiva, que rebem tant si assistim o no a les sessions. Per això pregam al Batle que convoqui un nou Ple per fixar unes indemnitzacions per assistència d'acord amb el que marca la Llei.
    La secretària diu que efectivament així ho marca la llei. El Batle diu que no fa falta fer un ple, basta que la secretària faci els reajustaments necessaris. La secretària informa que ha de ser un ple qui ho aprovi.

  • Voldríem saber qui és el propietari de la marjada que hi ha davant can Vallès, entre sa Fonda i sa Tanqueta, i per què l'arregla l'Ajuntament.
    El batle diu que perquè li ho va demanar el propietari. Li deim que això és un greuge comparatiu amb la gent a qui no se li fa net. El Batle diu que el propietari s'ha compromès a cedir l'ús de la marjada i que hi posaran uns bancs.

  • La casa nova de sa Pedrissa ha renovat el tancament els seus terrenys de la banda de la mar, però aquesta vegada ha posat els pals i la reixa damunt el paretó i no darrere, com estava anteriorment. Deixant de banda que ha agafat quasi mig metre més, ha pres un espai que servia als passejants per descansar o protegir-se dels cotxes. S'ha fet res en aquest sentit? S'ha informat a la institució competent?
    El Batle diu que no han fet res perquè no és competència municipal. Nosaltres remarcam que ho sabem, però que demanam si ho han comunicat al Consell. El Batle diu que no, que no li ho han dit perquè el Consell té els seus tècnics que passen sovint.

  • Volem deixar clar que no ens agrada que hi hagi carrers de dins el poble tancat, així que lamentam que s'hagin tancat les barreres de la urbanització de son Canals. No és el nostre model de poble i instam a l'Ajuntament a fer el que calgui per obrir-les.
    El Batle insisteix que és privat i no s'hi pot fer res, i ens aclareix que l'enllumenat també. Nosaltres deim que aquesta urbanització es va vendre com una ampliació del poble i així no ho és. El Batle diu que no és el tema, i que si volem li transmetran als veïnats que Agrupació DEIA vol que llevin les barreres. Nosaltres contestam que allò ideal és que ho fessin en nom de l'Ajuntament, però que ja ens va bé.

  • Qui va transcriure el pregó de festes? Ja que és un document solemne i que ha de passar a la posteritat, convendria revisar-ne les faltes.
    El Batle ens dóna la raó.

  • El passat 11 d'agost vàrem demanar per escrit als regidors del govern que ens informassin de forma succinta, quin era l'estat de les àrees que els havien estat delegades i quines serien les seves prioritats d'actuació. Segons el punt 4 de l'article 95 de la Llei 20/2006 hi havia un mes per contestar-nos, termini legal que es va incomplir.
    Com que no vàrem obtenir resposta, ho vàrem demanar en el Ple Ordinari de dia 2 de setembre, sense obtenir resposta; el punt 3 de l'article 95 de la citada Llei permetia contestar-la en el següent Ple, cosa que es va incomplir. Per això la tornàrem presentar en el Ple ordinari de dia 4 de novembre, en què el Batle ens va dir literalment “no nos hemos acordado”.
    Deixant de banda que ha quedat clar que no són capaços de relatar a aquest ple com estan les àrees que gestionen i què hi pensen fer a grans trets, la contínua vulneració de la Llei és una burla a l'estat de dret i a la funció d'aquest grup municipal. Per tot això pregam que se'ns contesti per escrit i que d'ara en endavant es respecti la Llei i l'oposició.
    Sense resposta.


1 comentari: