diumenge, 22 de gener del 2012

Moció "llei turística"

El passat 5 de desembre de 2011 la Conselleria de Turisme i Esports del Govern de les Illes Balears va presentar l’avantprojecte de llei de Turisme de les Illes Balears. Aquest avantprojecte, segons va afirmar despús-ahir el conseller Mauricio Rovira, pot invadir les competències dels ajuntaments.

A més, no s'ha donat temps i facilitats suficients a tots els sectors implicats (petits empresaris de l’oferta complementària, associacions, entitats i particulars) per tal que puguin presentar al·legacions.

Per tot això, i deixant de banda si coincidim o no amb el contingut de l'avantprojecte, presentam la següent

MOCIÓ

  1. L'Ajuntament de Deià sol·licita al Govern de les Illes Balears que posi el text de l'avantprojecte de llei de turisme de les Illes Balears a disposició de tota la ciutadania. Publicant-lo, de forma visible, perquè es pugui consultar fàcilment a la pàgina web del Govern.
  2. També sol·licita que s’ampliï el termini de informació pública i que també es posi a informació pública la corresponent memòria econòmica, els estudis previs usats per a la redacció de l'avantprojecte i l'informe jurídic de la llei, especialment sobre la possible invasió de competències dels consells i ajuntaments.
  3. En el cas de confirmar-se la invasió de competències pròpies, l'Ajuntament de Deià demanarà al Govern de les Illes la retirada de l’avantprojecte.

    El Batle diu que no hi poden votar a favor perquè la llei està en una fase embrionària.
    Nosaltres deim que ara és el període d'al·legacions, i que no entenem quan s'haurien de presentar si no és ara.


    Rebutjada amb 4 vots en contra (PP) i 3 vots a favor (Agrupació DEIA).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada