dimarts, 25 de novembre del 2014

MOCIÓ DE SUPORT EN LA LLUITA CONTRA L'EBOLA

L'epidèmia d'ebola de 2014 és el major brot epidèmic d'aquesta malaltia, originat el desembre de 2013 a Guinea i extès posteriorment a Libèria, Serra Leona, Nigèria, el Senegal, els Estatuts Units, Espanya i Malí. Cap el 10 d'octubre de 2014, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), s'havien registrat 8.400 infeccions i 4.033 morts a tot el món per mor d'aquest brot, la majoria d'ells als països de l'Àfrica Occidental; segons les autoritats mèdiques, si no es controla prest aquest brot, el número d'afectats podria créixer de forma aritmètica, poguent arribant als 10.000 nous casos setmanals el novembre.

Diverses organitzacions, entre elles els Centres per al Control i Prevenció de Malalties, la Comissió Europea i la Comunitat Econòmica dels Estats d'Àfrica Occidental, han donat fons per ajudar a contrarestar la seva propagació. Aquest brot és el més greu dels registrats, tant pel que fa a malalts com a difunts, amb una taxa de mortalitat de prop del 70%. Segons el Comité d'Emergències convocat per l'OMS, s'han complit les condicions per a declarar una emergència de salut pública d'importància internacional.

Per tot això proposam els següents

ACORDS
 
1.- L'Ajuntament de Deià vol explicitar el seu suport i agraïment a les entitats i persones que treballen en la cooperació per al desenvolupament, de forma molt especial als que estan lluitant contra la crisi de l'ebola a l'Àfrica Occidental.
 
2.- L'Ajuntament de Deià habilitarà una partida de 6.000€ que transferirà a Metges del Món i Creu Roja, a parts iguals, per a ajudar-los en la lluita contra l'ebola a l'Àfrica Occidental.

Esmena del PP: 2.- L'Ajuntament de Deià habilitarà una partida de 3.000€ que transferirà a Metges del Món.
 
3.- L'Ajuntament de Deià demana que els governs del món treballin per a acabar amb la pobresa i l'expoli d'Àfrica, raó final de l'epidèmia d'ebola i de tants altres mals que sofreix aquest continent.
 
S'aprova per unanimitat amb l'esmena del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada