dijous, 10 de novembre del 2011

Moció "retornar els doblers públics emprats en un dinar dels regidors del PP amb llurs parelles i fills"

Presentada el passat 4 de novembre:

El passat 24 de juny els regidors del Partit Popular d'aquest Ajuntament varen fer un dinar amb les seves parelles i fills (els que en tenen), a més d'un veïnat, al restaurant sa Vinya. La factura d'aquest dinar, que pujava a 518,70€, va ser carregada a l'Ajuntament.

Agrupació DEIA trobam immoral que en temps de crisi es convidi a dinars a familiars de regidors amb doblers públics. Els doblers públics no surten d'una màquina màgica de fer doblers, sinó dels impostos dels ciutadans. Per això és important recordar que l'àpat que vostès es pegaren aquell dia (i tots els que s'han pegat, ja que el Batlle ha dit que era una activitat tradicional) surten, per exemple, de les contribucions que les deianenques i els deianencs han pagat aquests dies, en molts casos amb molt d'esforç.

Els regidors cobram per la feina que feim. I en el seu cas, un molt bon sou. Així que l'Ajuntament no els ha de convidar a res per agrair-los res. Ja s'enduen l'agraïment cada final de mes. Si volen anar a fer un dinar de germanor el dia de sant Joan, ens pareix perfecte, però es poden pagar el plat de la seva butxaca.

A més, hauran d'explicar quin profit treu el poble de convidar les seves parelles i fills a dinar el dia de sant Joan. Perquè si la resposta és cap profit, com nosaltres creim, i aquesta factura es paga amb doblers públics, es podria estar incorreguent en un delicte de malversació de fons públics, tipificat a l'article 433 del Codi Penal.
I no és per la quantitat del dinar, sinó per la qualitat de la nostra democràcia: són uns gestors dels recursos públics, no els seus propietaris. Així que no en poden fer el que els véngui en gana.

Per tot això presentam la següent

MOCIÓ

El Ple de l'Ajuntament de Deià exigeix als regidors de l'equip de Govern de retornin els 518,70€ que es varen gastar en un dinar amb llurs parelles i fills dia 24 de juny i que en cap cas respon a un interès públic.

Rebutjada per 4 vots en contra (PP) i 1 a favor (Agrupació DEIA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada